Härligt fartfyllt i nya Drive!

När jag skriver det här har NetEnt precis släppt sin senaste slot. Den går under namnet Drive och den har ett tema som jag verkligen uppskattar. Spelet handlar nämligen om racing! Det är inte som att jag älskar att köra fort själv, men jag är ett stort fan av exempelvis Fast and the Furious-filmerna. Jag tycker att de är riktigt spännande och helt enkelt grymma. Att Paul Walker (vila i frid) är så trevlig att vila ögonen på är inte fel det heller!

Hur som helst slängde jag mig på spelet nästan bums efter lanseringen (den 23 februari tror jag det var). Jag spelade först några snurr med låtsaskrediter för att ”känna in” spelet och lära mig funktionerna och sedan gick jag loss med riktiga pengar. Jag brukar sällan sätta in några större slantar men den här gången gjorde jag faktiskt en insättning på 500 kr, detta dagen innan lön dessutom! Att jag gjorde en insättning på så mycket berodde på att jag fick en himla massa free spins. 100 stycken ramlade direkt in på kontot.

Så, hur fungerar Drive? Jag ska inte gå igenom spelet i detalj (för en komplett recension, kika här), men lite kan jag bjuda på.

Temat i spelet är mer eller mindre olagliga race med snabba bilar i en större stad. Det finns fyra karaktärer i spelet och den som spelaren får ta rollen som är en snygg tjej som går under namnet Jette. Hon har att rejsa mot tre stycken mer råbarkade män som går under namnen Twitch, Hamaki och Bruiser. Racen mellan Jette och hennes kombattanter är faktiskt höjdpunkten i spelet. Racen utgör nämligen själva free spins-rundan. Här gäller det för spelaren/Jette att vinna, detta genom att plocka på sig speciella ”nitro”-symboler.

Förutom free spins-rundan finns en bra multiplikatorfunktion. På hjulen kan då och då varvräknare dyka upp. Dessa är både jokrar och multiplikatorer, och det bästa är att multiplikatorerna kan byggas på varandra. Faktiskt ska man kunna vinna upp till 120x den ordinarie vinsten. Jag har inte lyckats med det, men några gånger har jag fått 24x vinsten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *