Med pudlarna på spa

Idag har jag varit med Alice och Majken på spa. Det har varit en toppendag och jag tror nog att mina raringar har tyckt att dagen har varit härlig. Pudlar är ju inte direkt som schäfrar och terriers. Alice och Majken behöver rejält med omvårdnad ganska ofta för att de ska vara fina. Det är inte som att jag vill trimma dem för att bli utställningshundar med sådana där ”tofsar” lite här och där, men nog är det roligt när de är fina.

Idag har vi i varje fall varit på Linas Hund- och Katt-Spa här i Göteborg och vi har kört hela programmet från kloklippning till frisering. Alice har till och med fått bada i en sån där bassäng som ger motstånd hela tiden i form av undervattensströmmar. Det blev helt enkelt en helrenovering!

Vi började med kloklippning. Jag måste erkänna att jag inte är så duktig på att ordna med det hemma. Jag överlåter hellre uppgiften till en skicklig yrkesman. Lite roligt är att Lina frågade om jag ville att hon skulle måla klorna. Det tyckte jag dock att mina raringar kunde få slippa! Sedan var det dags för borstning och sedan blev det trimning. Som sagt vill jag inte att mina pudlar ska se så där ”renrasiga” ut så jag valde bort just trimning och klippning enligt rasstandard. Lina hade dock en plan B och det blev perfekt. Vi avslutade med bad och skön torkning. Majken ville dock inte bada så hon fick sitta med matte och titta på syster när hon simmade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *